Login
+Follow
Login

Packrafting & Overlanding

By Jonas Wallström on 2013.06.29 In Filmklipp Outdoor & äventyr På fyra hjul Utrustning & pryltester Vattensport

Just nu är jag i planeringsfasen av sommarens och höstens kommande äventyr. Till hösten sker det stora äventyret i form av en tripp till det förlovade landet i väst, USA. Där har jag bland annat tänkt att utforska Utahs mäktiga vildmark och några av de stora nationalparker som finns där. Ett måste är ju att cykla Downhill/freeride i Moab, men också klättra, vandra och paddla i bland annat Zion National Park.

Alla dessa aktiviteter kommer ju kräva viss logistik, bland annat i form av transporter. Eftersom jag mer än gärna kombinerar nytta med nöje så är planen att hyra en Jeep Wrangler som fortskaffningsmedel för att på så vis även få in lite terrängkörning.

Därav har jag inhämtat en hel del inspiration från nätet, varav en del från en blogg jag följer som heter Expedition Portal. Där dök det nyligen upp en video innehållandes Jeepkörning i Utah. ExPo innehåller i övrigt en hel del bra material för den som gillar expeditioner, resor, mc, offroad, outdoorprylar mm.

Discovering the journey

Utöver USA så siktar jag även på att komma iväg på en kortare resa här i Norden under sommaren. Sverige eller Norge återstår att se, men en akivitet som ännu inte är så välkänd här är packrafting. Kortfattat så går det ut på att man har en uppblåsbar lätt flotte som går fort att blåsa upp och är lätt att bara med sig (väger bara ca 3kg). Med denna kan man förflytta sig längs älvsystem, den ska tydligen hantera även lite grövre forsar rätt bra, men också kunna vandra med när man av olika skäl inte kan/vill paddla mer.

För mig låter det som en mycket bra kombination och ger oanade möjligheter att lägga spännande rutter då man inte hindras av vattendrag och floder om man vandrar, respektive att behöva släpa på en tung kajak om man inlandspaddlar.

Planeringen är långt ifrån klar men återkommer så klart när det bär av. En annan tanke som slagit mig är en motsvarande tur men med uppblåsbar SUP istället för packraft… Får se vart det landar!

Här är två filmklipp från äventyraren tillika upphovsmannen av bloggen In i Vildmarken, Peter Persson när han paddlar packraft i norra Sveriges vildmark.

Del 1

Del 2

278 Responses to "Packrafting & Overlanding"

    Comments (278)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

+Follow
Om mig
Jonas är en 31-årig extremsportande vid-sidan-om fotograf med en stor passion för att vistas i vackra miljöer utomhus och att röra på kroppen. Han brinner för crossfit/primal fitness och barfotalöpning. Utöver det skriver han om outdoor & äventyr, "primal-living", kost samt testar och utvärderar diverse utrustning. Han ser sig själv som en grottmänniska i den moderna världen!
wordpress visitor
Bloggarkiv Kalender
januari 2019
M T O T F L S
« sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Taggar Sök

Login